Nyitókép: SME/Jozef Jakubčo

 

A kormányfő tájékoztatott azokról az új óvintézkedésekről, amelyeket el fognak fogadni. Üdvözlöm, hogy ezek az óvintézkedések összhangban vannak a szakemberek ajánlásaival – jelentette ki Zuzana Čaputová államfő Igor Matovič kormányfővel közös sajtótájékoztatóján.

 

Az államfő támogatja a határátkelőhelyeken bevezetett tesztelést, továbbá egyetért a szelektív tömeges tesztelés folytatásával.

 

 hirdetes_300x300  

„Pozitívan értékelem a szociális otthonokban, vállalatokban és a létfontosságú infrastruktúrában végzett célzott teszteléseket. Méltányolom, hogy a kormány kiértékelte a helyzetet és csak a legfertőzöttebb járásokban ismétlik meg a tesztelést”

 

– folytatta az államfő, majd hozzátette: a COVID növekedési görbéje már nem olyan meredek, ami az országos tesztelésnek és a korlátozásoknak köszönhető.

 

Az államfő annak is örül, hogy a járási városokban állandó tesztelési lehetőséget alakítanak ki. Véleménye szerint az embereknek így hozzáférhetőségük lesz ahhoz, bármikor ingyenesen leteszteltessék magukat.

 

„Ha az embereknek kétségeik lesznek az egészségügyi állapotukkal kapcsolatban, akkor gyorsan megbizonyosodhatnak arról, hogy fertőzöttek-e vagy sem”.

 

Matovič a tesztelés eredményén kívül az új óvintézkedésekről is informálta Čaputovát

 

Igor Matovič kormányfő elmondása szerint örült annak, hogy személyesen tájékoztathatta Čaputovát a tesztelés eredményéről.

 

„Nehéz időszak áll előttünk, ezért is örülök annak, hogy most egymás mellett állunk”

 

– jelentette ki a kormányfő.

 

Elmondása szerint a kormány további óvintézkedéseiről is informálta az államfőt. Többek között arról, hogy tesztelni fognak a határátkelőhelyeken, rendszeresen vírustesztnek fogják alávetni a kórházak és a szociális intézmények alkalmazottait, a szociális intézmények klienseit, valamint a létfontosságú infrastruktúrák alkalmazottait.

 

Konstruktív a kapcsolatuk

 

„Ha nem egyezik a véleményünk a kormányfővel, akkor is kapcsolatban vagyunk egymással, és időpontot keresünk arra, hogy a lehető leghamarabb találkozzunk. Természetes, hogy nem mindig értünk egyet, hiszen eltérő személyiségek vagyunk”

 

– mondta az államfő.

 

A kormányfő szerint konstruktív a kapcsolata az államfővel.

 

„Úgy gondolom, hogy minden családban a nő az óvatosság pillére, a férfi pedig a merészségé. Ha az államfőt vesszük példaként, akkor ő óvatos volt a projekt sikerét illetően”

 

– tette hozzá Matovič.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.