Nyitókép: TASR/reprofotó

 

A COVID-19 betegségben szenvedő pácienseket a mérgesvágási (Nová Polianka) Katonai Egészségügyi Intézetben és a smrekovicai katonai lábadozóban kezelhetik tovább – jelentette ki Jaroslav Naď védelmi miniszter a szerdai kormányülés után.

 

Naď szerint azokat a pácienseket, akik kórházi kezelésre szorulnak a koronavírus miatt, át lehetne szállítani a fent említett intézményekbe. Elmondása szerint ezzel a megoldással fel tudnák szabadítani a kórházak kapacitásait.

 

 hirdetes_300x300  

A hétvégi tesztelés második fordulójával kapcsolatban azt tanácsolta az embereket, hogy ha nem tartózkodnak abban a járásban, ahol sor kerül a tesztelésre, akkor ne menjenek oda csak azért, mert ismét le akarják magukat teszteltetni.

 

A miniszter szerint azoknak az embereknek kell részt venniük a tesztelésen, akik abban a régióban tartózkodnak, ahol sor kerül a második fordulóra is.

 

Naď azt is megjegyezte, hogy sok olyan önkormányzat van, ahol kevés volt a fertőzöttek aránya, mégis szeretnék letesztelni a lakosokat. Meglepetésére azonban olyan önkormányzatok is vannak, amelyekben ismét tesztelni kell, mégsem hajlandóak rá.

 

A védelmi miniszter szerint a szociális intézményeket és a kórházakat tekintet nélkül arra, hogy milyen régióban helyezkednek el, le fogják tesztelni.

 

„Azokban a régiókban, ahol nem lesz második forduló, a tanúsítvány (certifikát) érvényessége egy héttel meghosszabbodik. Azokban a régiókban, ahol lesz második forduló, ott új tanúsítványra lesz szükség”

 

– jegyezte meg Naď.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.