Nyitókép: SME/Marko Erd

 

Több nyugdíjas is az Emberi Jogokért Felelős Szlovák Nemzeti Központhoz (SNSLP) fordult amiatt, hogy a szigorú kijárási tilalom miatt nem tudják átvenni a nyugdíjukat a Szlovák Posta fiókjaiban. A központ ezért arra kéri a Közegészségügyi Hivatalt és a kormányt, hogy foglalkozzanak a problémával.

 

Azok a 65 év feletti polgárok, akik az egészségük védelme érdekében betartották a kijárási tilalmat és nem vettek részt az országos tesztelésen, nem tudják átvenni a nyugdíjukat a postán. A Közegészségügyi Hivatal által kiadott közlemény szerint a kijárási tilalom alól csak az alapvető szükségletek beszerezése jelent kivételt a lakhelyhez legközelebbi kiskereskedelmi boltban. A postára vezető út, illetve a postai szolgáltatást nyújtó helyiségek meglátogatása nem tartozik a kivételek közé.

 

 hirdetes_300x300  

A központ kapcsolatba lépett a Szlovák Postával, ahol megerősítették, hogy a posta fiókjainak meglátogatása nem tartozik a kivételek közé. A Szlovák Posta fiókjaiba belépő látogatóktól a negatív teszteredményt igazoló tanúsítvány felmutatását kérik.

 

A központ szerint a kormánynak a nyugdíjasok egészségének védelme mellett a pénzügyi biztonságukra is ügyelnie kellene.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!