Nyitókép forrása: tvnoviny.sk

 

A bíróság a következő órákban dönt a nyitrai oligarcha, Norbert Bödör és a vele kapcsolatba hozott egykori rendőrségi csúcsvezetők vizsgálati fogságba helyezéséről.
Olyan, a Smer kormányai idején magas beosztásban tevékenykedő rendőrtisztekről van szó, mint Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány vagy Peter Hraško, a NAKA egykori vezetője. Közben a Peter Pellegrini exkormányfő csapatát erősítő Richard Raši volt smeres miniszterelnök-helyettes azzal védekezik, hogy Pellegrini kormánya idején is szabadon dolgozhattak a hatóságok.

 

Peter Pellegrini idején a rendőrségnek nem kötötték hátra a kezét, és azokban az időkben zajlott az Állattenyésztő (Dobytkár) és a Vihar akciók – érvelt Richard Raši (HLAS) parlamenti képviselő  a Markíza televízió vitaműsorában.

 

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter ugyanakkor felhívat a figyelmet, hogy a rendőrség számos esetben nem indíthatott eljárást. Példaként elmondta, hogy mikor átvette a védelmi tárát, a katonai hírszerzés már számtalan korrupciós ügyről rendelkezett információval, de nem fordulhattak a rendőrséghez, mert „ilyen volt a megállapodás az előző koalícióban”.

 

 hirdetes_810x300  

Raši Pellegrunit védve kijelentette, hogy a volt kormányfő „sosem volt jóban” Tibor Gašparral. Szerinte sikertelenül próbálják egyesek Pellegirnihez kötni a volt rendőrfőkapitány kétes ügyei miatti felelősséget.

 

Azt, hogy ennek ellenére miért beszélt Pellegrini korábban szuperlatívuszokban Gašparról, Raši azzal magyarázta, hogy a volt kormányfő kizárólag a bűnügyi statisztikákból indult ki.

 

A HLAS sokat hangoztatja, hogy Pellegirni rögtön hivatalba lépése után leváltotta Gašpart, gyakorlatilag azonban még hetekig hivatalban maradt, míg utódját nem nevezték ki. (Egészen pontosan Pellegrinit 2019. március 22-én nevezték ki kormányfőnek, április 17-én hívta vissza Gašpart hivatalából, aki május végéig még maradhatott.

 

Naď szerint Pellegrininek nem szabadna teljesen új politikusként viselkednie, hiszen számos magas pozíciót kapott a Smernek köszönhetően eddigi karrierje során. Mint mondta, „rla régi és az új Smer” is a Tisztítózűt akcióban letartóztatott személyek kétes ügyei miatt aggódhat.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.