Nyitókép: teraz.sk

 

A rövid válasz az, hogy felveszem a szájmaszkot, és a napi bevásárlás előtt elsétálok a postára, és átveszem. Vagy ha nincs kedvem, felhívom a postát, és kihozzák.

 

Az elmúlt napokban több megkeresést kaptunk a Körképnél is nyugdíjas korú olvasóinktól, hogy mitévők legyenek a nyugdíjuk átvételét illetően, ha a kormány javaslatára korukból adódóan nem voltak Covid teszten, emiatt azonban nincs igazolásuk sem, mely a kijárási korlátozások alóli kivételre jogosít.

 

Nos, több hasonló, gyakran művileg felfújt, felnagyított problémához hasonlóan a megoldás itt is kézenfekvő. Egyrészt a tilalom alóli kivételek eleve a 65 év feletti nyugdíjasokra is vonatkoznak. Postára menet a nyugdíj átvétele ugyanis az „alapvető életszükséglet bebiztosításának minősül.”

 hirdetes_300x300  

 

Hasonlóan, mint az élelmiszerboltba való elmenetel, mely szintén lehetséges Covid-igazolás nélkül is.

 

Ennek ellenére Igor Matovič kormányfő november 9-én arról számolt be, hogy segítve a nyugdíjasokat, a posta ilyen esetben kiviszi a nyugdíjat az illetőnek. Elég, ha az adott személy ezt telefonon keresztül kéri a postától.

 

A megoldás tehát eleve adott volt, és a Körképnél sem tudunk egyetlen olyan esetről sem, hogy Covid-igazolás hiányban a rendőr akár egyetlen nyugdíjast is visszafordított volna a posta elől.

 

Ha tehát 65 év felettiek vagyunk és nem voltunk egyik tesztelésen sem az elmúlt két hétben, elég, ha az élelmiszerüzlet után elsétálunk a postára is, és nyugodtan felvesszük a nyugdíjat. Amennyiben ezt nem szeretnénk, elég felhívni a postát, mely kihozza nekünk a nyugdíjat.

 

Mint látható, sokszor elég, ha problémázás helyett az ember a józan eszét használja, és a probléma kitalálása, majd felfújása helyett inkább a megoldásra törekszik.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.