Nyitókép: TMR

 

A jasnái és a magas-tátrai síközpontok olyan mintavételi pontok kialakítását javasolják, amelyek közvetlenül a turisztikai régiókban és üdülőhelyeken végeznének ingyenes antigén gyorsteszteket a turistákon. 

 

Annak érdekében, hogy maximális biztonságot tudjanak nyújtani a síelőknek, az állammal, az önkormányzatokkal és a régióban tevékenykedő partnerekkel szeretnék egyesíteni az erejüket – tájékoztatta a TASR-t Martián Galajda, a Tatry mountain resorts társaságtól.

 

 hirdetes_300x300  

„A tél kezdetére már hónapok óta nemcsak technikai szempontból készülünk, de a megelőző óvintézkedések szempontjából is. Az antibakteriális matricák, az új fertőtlenítő berendezések és a speciális beszállófolyosók mellett készen állunk arra, hogy bekapcsolódjunk az ingyenes antigén gyorstesztelésbe is. Ez szoros együttműködést igényel a régión belül, hiszen a turisták több szolgáltatással is élnek egy völgyön belül”

 

– jelentette ki Dušan Slavkovský, a magas-tátrai hegyi üdülőhely igazgatója.

 

A tesztelési pontokat a liptói, a magas-tátrai és a felső-garammenti régióban hoznák létre.

 

„Mindezt az állammal, az önkormányzatokkal, a helyi idegenforgalmi szervezetekkel közösen hoznánk létre annak érdekében, hogy egy rendszert tudjunk kialakítani a biztonságos síeléshez. Ezek a mintavételi pontok vélhetőleg naponta működnének egészen addig, amíg a helyzet megkívánja”

 

– mondta Igor Mráz, a jasnái síközpont igazgatója.

 

Mráz szerint ezzel a lépéssel tudnák elérni azt, hogy a turisztikai régiókban negatív koronavírus-teszttel rendelkező személyek mozogjanak.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!