Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

Szélesebb járdák, több zöld, kétirányú kerékpárút, minőségibb betonfelületű úttest, új közműhálózat, föld alatti körforgalom. Ezek azok az újítások és javítások, amelyeket a pozsonyi Mlynské nivy utca kínál a nagyszabású rekonstrukciós munkálatok után. Az utcát november 16-án, hétfőn nyitják meg az a személyforgalom és a tömegközlekedés előtt.

 

„Sikerült tökéletesítenünk a Mlynské nivy eredeti projektjét, így sokkal minőségibb helyet tudunk átadni a pozsonyiaknak. Az összes többi közterületnél megpróbáljuk ugyanazokat a dolgokat alkalmazni, mint amit ennél az utcánál sikerült elérnünk. Több biztonságos hely a gyalogosok és a kerékpárosok számára, több zöld és a tömegközlekedés támogatása“

 

– mondta Matúš Vallo, Pozsony polgármestere.

 hirdetes_810x300  

 

Az utca egy részének felújítását és az autóbusz-pályaudvar építését végző HB Reasvis ingatlanfejlesztő szerint hétfőn egy minőségi városi sugárutat fognak megnyitni.

 

Fotó: TASR/Jaroslav Novák
Fotó: TASR/Jaroslav Novák

 

„Az utcát a személyforgalom, az autóbusz-közlekedés (beleértve a tömegközlekedést is), a gyalogosok és a kerékpárosok előtt nyitjuk meg. A közlekedés a VÚB bank épülete, illetve a Gyár (Továrenská) utca irányából a Mlynské nivy irányába lesz felújítva“

 

– konstatálta a René Popik, a HB Reavis igazgatója.

 

Mivel az utca újranyitása után is folytatódni fognak a munkálatok az új Nivy autóbusz-pályaudvaron, ezért az utca északi részén nem fogják megnyitni az új kétirányú, elválasztott kerékpárutat. A föld alatti körforgalmat szintén csak az új autóbusz-állomás megnyitásakor fogják üzembe helyezni.

 

A Mlynské nivy utca átépítési munkálatai 2018 májusában kezdődtek, a forgalom előtt pedig 2019 februárjában zárták le az utcát. Az eredeti tervek szerint az utcát már tavaly meg kellett volna nyitni a tömegközlekedés előtt, viszont a város ragaszkodott a projekt tökéletesítéséhez, így az utca újbóli megnyitása 2020 novemberére tolódott.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!