Nyitókép: TASR

 

Robert Kaliňák egykori smeres belügyminiszter szerint Tibor Gašpar, volt országos rendőrfőkapitány nem fogadott el kenőpénzt. Ezt a Markíza Televízió Na telo c. vitaműsorában jelentette ki. 

 

„Nem tudom, hogy ki, mikor, kivel találkozik, én csak annyit mondok, nem hiszem, hogy Gašpar kenőpénzt fogadott volna el, és számomra ez a fontos”

 

– konstatálta Kaliňák, aki azt is hozzátette: senki nem adott neki tanácsot arra vonatkozóan, hogy kit válasszon meg rendőrfőkapitánynak. Hangsúlyozta, az, hogy valaki ismer valakit, még nem azt jelenti, hogy bűnbandát alapított vagy benne volt.

 hirdetes_300x300  

 

A Tisztítótűz (Očistec) akció margójára megjegyezte, hogy sok nyilatkozat politikai és mediális megrendelés. Kaliňák szerint a fő mementó a Kuciak-perben hozott ítélet volt, ami a média nyomására olyan eredménnyel végződött, amitől mindenki frusztrált lett. A volt miniszter szerint ebben az esetben is arról van szó, hogy az elkövető már ismert, csak a tettet kell valahogy megformálni.

 

„Tegyük félre a politikát, mert komoly dolgokról is szó van, ezeket pedig tényleg ki kell vizsgálni. Ha valóban vannak tettek, akkor azokat igenis ki kell vizsgálni és meg kell büntetni a bűnösöket. A bűnszervezet viszont nem ül”

 

– jegyezte meg Kaliňák, aki szerint sok nyilatkozat a „bűnbánók” vallomásán áll, néhány esetben nincsenek okirati bizonyítékok, a főügyészjelöltek nyilatkozatai pedig kampánybeszédek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!