Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Szlovák sajtóértesülések szerint Csehországból érkezik a Pénzügyi Főigazgatóság új vezetője. Elődjét, Ľudovít Makót több héttel ezelőtt tartóztatták le bűnszervezet támogatásáért, a posztot azóta sem töltötték be. A Hospodárske Noviny információi szerint Jiří Žežulka vezetheti az adóhatóság és vámhatóság közös hivatalát.

 

FRISSÍTVE – 11:33 – Időközben Eduard Heger pénzügyminiszter kinevezte Žežulkát a  Pénzügyi Főigazgatóság vezetőjévé.

 

Žežulka neve nem új a szakmában, dolgozott neves audítorvállalatoknál is. Korábban a közszférában ténykedett, legutóbb Prágában, a gazdasági bűncselekmények osztályának elemzőjeként. A cseh Pénzügyi Főigazgatóságban több vezető pozíciót is betöltött már.

 

 hirdetes_300x300  

A szlovák Pénzügyi Főigazgatóság vezető pozíciójának betöltése kapcsán indított nyilvános meghallgatásokon 11 jelöltet hallgattak meg, hárman kerültek be a mindent eldöntő második körbe. A legesélyesebb pozícióból pedig épp Žežulka indul. A másik két jelölt Renáta Blahová pénzügyi szakértő-tanácsadó és Peter Pavlovič.

 

A cseh sajtónak úgy nyilatkozott, hogy még sosem vett részt ennyire színvonalas kiválasztási folyamatban. Méltatta a bizottság felkészültségét is.

 

Eduard Heger (OĽANO) pénzügyminiszter korábban jelezte, hogy az új igazgatótól kemény fellépést vár az adócsalásokkal szemben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!