Nyitókép: TASR

 

Ľuboš Blaha ellenzéki képviselő feljelentést tesz Jaroslav Naď védelmi miniszter, Igor Matovič kormányfő és Juraj Krúpa OĽaNO-s parlamenti képviselő ellen. Blaha szerint mindhárman faj-, nemzet- és hitgyalázást követtek el. Ennek okaként azokat a kijelentéseket említette, amiket a három politikus a november 17-ei tüntetések résztvevőire és szervezőire mondott.

 

Naď védelmi minisztert azért kritizálja, mert majmoknak, szélsőségeseknek és pszichopatáknak nevezte a tüntetőket.

 

 hirdetes_300x300  

„Naď ezzel a szlovák nemzet több tízezer tisztességes és becsületes polgárát gyalázta meg a meggyőződésük miatt”

 

– jelentette ki Blaha, aki szerint folyamatosan becsmérlik azokat a szlovákokat, akiknek kritikus véleményük van a kormánnyal, és az emberek dehumanizációjával kapcsolatban.

 

Blaha szerint a kormányfő szintén több tízezer ember gyalázott meg a meggyőződésük miatt, amikor azt mondta, hogy a pozsonyi tüntetéseket a „,maffia és a fasiszták” szervezték. Matovič ezzel az aktivistákat és az ellenzéki pártok szimpatizánsait sértette meg, ezért Blaha „példaértékű büntetést” kér.

 

Az OĽaNO-s Krúpát azért jelenti fel, mert az egyik televíziós műsorban „lúzereknek” nevezte a tüntetőket. Blaha szerint ez összeegyeztethetetlen az erkölccsel és politikai kultúrával.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.