Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter megkönnyítené a távoktatást a diákok számára. A minisztérium saját Edu TV onlin-csatornáján  rövid videókat tenne közzé az alapiskolás diákok számára. Ezek a videók mindenki számára elérhetőek lennének.

 

„Az egyik cél, amelyen már ma is dolgozunk, egy digitális tananyag, vagy egy rövid oktatóvideókból álló adatbázis létrehozása, amelyek segítik a diákok oktatását és a tanárok munkáját az iskolák bezárása esetén”

 

fogalmazott a miniszter.

 

Az adatbázis létrehozásánál tanárokkal is konzultál a tárca, az Edu TV-hez pedagógusok és nonprofit szervezetek is hozzáférést kapnának, akik így hozzájárulhatnak a tartalmak készítéséhez – és ezért honoráriumban is részesülhetnek.

 hirdetes_300x300  

 

Az adatbázis jelenleg 180 videót tartalmaz, ezek egyike sem hosszabb 15 percnél. Egy videó feltöltése a minisztériumnak 140 eurójába kerül, de a pedagógusi honorárium nagyságát még nem állapították meg. A tárca szerint az összköltségek valahol egymillió euró környékén mozognak majd.

 

A videók szlovák nyelv és irodalommal, matematikával, kémiával, biológiával, földrajzzal, történelemmel és polgári neveléssel foglalkoznak majd, és a 6-9. osztályosok tantervéhez igazodnak. Várhatóan lesznek idegennyelvi oktatóvideók is.

 

A minisztérium közlése szerint a nemzeti kisebbségek nyelvén is készül hanganyag a videókhoz, szlovák nyelven pedig podcast-hangfelvételek a látássérült gyerekek számára.

 

HNonline.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!