Nyitókép: belskovsky.sk

 

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfőnek kedve lett ahhoz, hogy távozzon a kormányfői posztból – ezt a Joj TV műsorában mondta el.

 

„Igen, kedvem lett volna megtenni“

 

– vallotta be Matovič, majd hozzátette:

 

 hirdetes_810x300  

 „Voltak olyan élethelyzetek ebben a koalícióban, amikor a koalíciós partner úgy viselkedett, mintha az ellenzékhez tartozna. Ilyen helyzetben nincs erőd a második oldalon szembeszállni a rosszal. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy mindez mögöttünk van“.

 

A kormányfő azt is elmondta, szerinte nem lett volna igazságos, ha távozásra szólítja fel Richard Sulík (SaS) gazdasági minisztert. Matovič bízik abban, hogy kettejük kapcsolata helyrejön.

 

Megdermedt az államfő kijelentésétől

 

Igor Matovič azt is beismerte, hogy emberileg megdermedt Zuzana Čaputová államfő kijelentésétől, aki a kommunikáció megváltoztatására szólította fel a kormányzó politikusokat. Állítása szerint november 24-én, kedden magyarázta el az államfőnek, hogy miként egyeztek meg a koalícióban a békülésről.

 

A kormányfő Boris Kollár házelnök „teás“ kórházi látogatásairól is nyilatkozott, mint mondta, „tisztességes magyarázatot“ vár a házelnöktől.

 

A Boris Kollár kórházi ágya mellett megtartott koalíciós tanáccsal kapcsolatban annyit mondott, ők azt az információt kapták, hogy engedélyezett a látogatás. Ha tudta volna, hogy látogatási tilalom van, akkor nem ment volt be a kórházba.

 

Kollárt pénteken hazaengedik, így a koalíciós tanácsot most már nála fogják megtartani.

 

Van kedvence a főügyészjelöltek között

 

A főügyészválasztással kapcsolatban Matovič elárulta, hogy két-három jelölt nyerte el a tetszését, akik szerinte „első osztályúak“. A frakción belül mély és lelkiismeretes beszélgetést folytatnak a jelöltekkel kapcsolatban.

 

Matovič azt mondta, a főügyészválasztást nem fogja befolyásolni, a kedvence nevét azonban nem árulta el.

 

 „A főügyészválasztáshoz többséget kell találni a parlamentben, és a legjobb, ha ezt a többséget a koalíción belül találjuk meg“

 

– konstatálta Matovič, majd hozzátette: a hét remek jelöltből nehezen lehet kiválasztani a legjobbat.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!