Nyitókép: Facebook/Philippine Star

 

Több Regionális Közegészségügyi Hivatal is ingyenes antigéntesztelést kínál. Jelenleg 24 mintavételi pont működik, de már dolgoznak az újabbak kialakításán – tájékoztatott Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője, aki emlékeztetett arra, hogy Szlovákiában összesen 36 Regionális Közegészségügyi Hivatal van.

 

Ján Mikas országos tiszti főorvos állítása szerint nagyon fontos, hogy a már meglévő mintavételi pontok hálózatát Szlovákia-szerte bővítsék.

 

 hirdetes_300x300  

„Mivel az egyén egészségének védelme alapvető dolog, ezért fontos, hogy minél többen éljenek az antigéntesztelés lehetőségével. A járványügyi helyzet Szlovákiában és a környező országokban még mindig súlyos. Az antigéntesztek segítségével tudjuk azonosítani a legtöbb fertőzöttet, a teszt eredménye pedig hamar készen van”

 

– mondta.

 

A Közegészségügyi Hivatal továbbra is folytatja a pozitívan teszteltek kontaktszemélyeinek felkutatását. Hozzátette: a pozitívan tesztelt személyeknek, illetve a velük szoros kapcsolatban álló személyeknek karanténba kell vonulniuk. Nekik be kell tartaniuk a körzeti orvos és a helyi Regionális Egészségügyi Hivatal utasításait.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!