Nyitókép: Braňo Bibel

 

Az oktatásügyi tárcánál munkacsoportokat alakítottak ki, amelyek az egészségügyi- és a belügyminisztériummal, az önkormányzatokkal, az iskolafenntartókkal és az iskolai szervezetekkel tárgyalnak az iskolanyitás új tervezetéről – tájékoztatta a TASR-t az oktatásügyi tárca.

 

Az oktatásügyi minisztérium elsődleges prioritása, hogy a lehető leggyorsabban, az összes biztonsági és megelőző intézkedést betartva visszajuttassa a diákokat az iskolába.

 

 hirdetes_300x300  

„Szükség van arra, hogy ismét találkozzunk és összegezzük azokat a megjegyzéseket, amelyek elhangzottak a központi válságstáb ülésén. Bízom benne, hogy harmadszorra minden rendben lesz, a javaslatunk átmegy, és a gyerekek január 8-án visszatérhetnek az iskolába”

 

– jelentette ki Branislav Gröhling.

 

Az oktatásügyi tárcának december 23-ig van ideje arra, hogy elkészítse az új, immáron harmadik tervezetét.

 

Az oktatásügyi minisztérium iskolanyitással kapcsolatos javaslata a központi válságstáb keddi (december 1.) ülésén nem ment át. A szerdai kormányülés után Igor Matovič kormányfő kijelentette, hogy hétfőn (december 7.) néhány iskola kinyithat azzal, hogy a saját kezébe veszi a pilótatesztelés lebonyolítását. Matovič azt állítja, nem akar többé kifogásokat hallgatni az oktatásügyi tárcától, hiszen látja az iskolaigazgatók és polgármesterek készségességét a tesztelés lebonyolításához.

 

Matovič az iskolanyitásról: Nem akarok több kifogást hallani, a saját kezembe veszem az irányítást

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!