Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

 

December 7-től, hétfőtől az ingázóknak is negatív PCR- vagy antigéntesztet kell felmutatniuk a határon. A teszt nem lehet régebbi 14 napnál – tájékoztatta a TASR-t Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

 

A szóvivő szerint azokról a 7 évnél idősebb személyekről van szó, akik rendszeresen átlépik Szlovákia határát.

 

 hirdetes_810x300  

Tehát ide sorolhatók a szlovákiai vagy külföldi ingázók, a szomszédos országok határvidékén élő szlovákiai polgárok, diákok, a közeli hozzátartozókról gondoskodó személyek, a határtól legfeljebb tíz kilométeres távolságban földet művelő személyek, művészek és a kulturális szférában dolgozók. Nekik nem kell otthoni karantént és további koronavírus-tesztet abszolválniuk.

 

A közegészségügyi hivatal pontosítása szerint az antigéntesztek eredményeit vagy mobil mintavételi helyen kell kiadni, vagy a szociális intézmények mintavételi pontjain (a saját dolgozóiknak). Fontos, hogy annak a mintavételi helynek, ahol az illető elvégezteti a tesztet, Szlovákia területén kell lennie.

 

Az antigénteszt eredményét az egészségügyi tárca tanúsítványán kell feltüntetni, vagy a kiadott rendelkezés mellékletében található nyomtatványon.

 

Az ingázok munkavégzéséről szóló igazolást úgy módosították, hogy egyértelművé váljon, az nemcsak az alkalmazottakra, hanem például az egyéni vállalkozókra is vonatkozik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!