Nyitókép: Shutterstock

 

Az egészségügyi tárca azt tanácsolja, hogy időben végezzük el a karácsonyi bevásárlást. A tárca közzétett bejegyzése szerint a koronavírus-járvány miatt az idei karácsony rendkívüli lesz, ezért fontos, hogy a jóváhagyott óvintézkedéseken felül hogyan fognak viselkedni a hazai polgárok.

 

„Amíg mi a karácsonyi asztalnál fogunk ülni a legközelebbi hozzátartozóinkkal, addig az egészségügyi alkalmazottak a telített kórházakban a COVID-19 megbetegedésben szenvedő páciensek életéért fognak küzdeni”

 

– írja a tárca, majd hozzáteszi: fontos, hogy ne vegyék el az emberektől a karácsonyi ünnepekkel párosuló békét és örömet, de mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az emberek ne veszélyeztessék a legközelebbi hozzátartozóikat, és ne járuljanak hozzá ahhoz, hogy januárban a kórházak összeomoljanak a nagy nyomás alatt.

 hirdetes_300x300  

 

A tárca szerint kerüljük a tolongást az üzletekben, az ajándékokat már most vásároljuk meg, s ha lehet, akkor az interneten.

 

„Egy szigorúbb önkéntes karantént ajánlunk az embereknek nagyjából egy héttel a karácsonyi családlátogatások előtt. Amennyiben lehetőségünk van rá, csökkentsük a munkakapcsolatainkat”

 

– hangsúlyozta a tárca.

 

„Abban az esetben, ha az emberek az ünnepek előtt leteszteltetik magukat, a tesztelést pedig egy rövid karanténnal kötik egybe, akkor nagy lesz a valószínűsége annak, hogy a családi karácsonyozás biztonságos lesz. Ha lehetőség van rá, kérjünk időpontot PCR-tesztre, ezzel is felszabadítva az antigénteszthelyek kapacitását”

 

– írja a tárca.

 

A nagyobb baráti találkozókat tegyük át, próbáljunk meg csak a szűk családi körrel találkozni. Az egészségügyi tárca arra a kéri a polgárokat, gondolják meg a szilveszteri ünnepségeken való részvételt, s ha lehet, inkább a szilvesztert is szűk családi körben ünnepeljék.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!