Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

Bár kinevezésének napján komoly kérdések merültek fel Maroš Žilinkával kapcsolatban, az államfő fogadta őt és kinevezte Szlovákia következő főügyészének.

 

Zuzana Čaputová köztársasági elnök hangsúlyozta, hogy „nagyon azt kívánja”, hogy a mai nap emlékezetes legyen és az ügyészség egy új korszaka vegye kezdetét. Kiemelte, hogy az a cél, hogy helyrerakják az ügyészséget, egyúttal felelősségre vonjanak mindenkit, aki rászolgált. Az államfő szerint a főügyész személyének pártatlannak kell lennie, akit nem befolyásolnak külső tényezők

 

Mária Kolíková igazságügyi miniszter sok erőt és bátorságot kívánt az új főügyésznek ahhoz, hogy visszaadja az ügyészségbe, mint kulcsfontosságú szervbe vetett bizalmat, főleg annak tekintetében, hogy jelenleg is több botrányos ügy látott napvilágot, mely magas beosztású rendőri és bírósági tisztviselőket érint.

 

 hirdetes_810x300  

Žilinka nem mondott igazat a meghallgatáson, Sulíknál is lobbiztak az érdekében

 

Žilinka kinevezése után hangsúlyozta, hogy bár erről szóló információk jelentek meg, sosem lobbizott egyik parlamenti képviselőnél sem támogatásért. Hangsúlyozta, hogy főügyészi pályája alatt oroszlánként fog védelmezni mindenkit, aki lelkiismeretesen fogja teljesíteni kötelességeit.

 

Az új főügyész jelezte, hogy átszervezéseket tervez az ügyészségen, valamint hamarosan szeretné megnevezni helyetteseit is.

 

Šeliga felszólította Čaputovát, hogy halassza el Žilinka kinevezését

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!