Nyitókép: bachledka.sk

 

Szlovákia az egyetlen ország, amelyik koronavírus-teszt fejében engedélyezi a síközpontok és a hotelek működését – jelentette ki Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedésügyi miniszter.

 

Elmondása szerint a síközpont felelőssége lesz, hogy a drótkötélpályákra csak negatív vírusteszttel rendelkező személyeket engedjenek fel.

 

 hirdetes_300x300  

„Mi vagyunk az egyetlen ország, amelyik koronavírus-teszt fejében engedélyezi a síközpontok és hotelek működését. A többi ország fekete-fehéren látja a helyzetet, ami annyit jelent, hogy vagy megnyitnak, vagy bezárnak”

 

– konstatálta Doležal, aki azt is hozzátette, hogy a felvonópályákra és a hotelekbe nem kerülhetnek olyan emberek, akik nem rendelkeznek negatív vírusteszttel.

 

„Személy szerint én ezt úgy képzelem el, hogy negatív vírusteszt felmutatása nélkül nem adnak el jegyet, ugyanis véletlenszerű ellenőrzések bármikor lehetnek”

 

– magyarázta a miniszter.

 

Már a célegyenesben van az idegenforgalmat segítő támogatási program

 

Doležal elmondása szerint a szabályok csak azokra vonatkoznak, akik a szervezett szolgáltatás keretén belül fognak mozogni. Ezt azt jelenti, hogy a séta és a síalpinizmus kivételt képez.

 

Az idegenforgalomnak szánt támogatási programmal kapcsolatban Doležal azt mondta, hogy az előkészítése már a célegyenesben van. A tráca maximum 200 ezer eurónyi segítséget tud adni egy kérvényezőnek.

 

A közlekedésügyi tárca vezetője szerint a támogatást még ebben az évben el akarják indítani, ugyanis az idegenforgalom katasztrofális helyzetben van.

 

„A belső határidő december 15., amikor is a slovensko.sk honlapon szeretnénk közzétenni a formanyomtatványt az útmutatással együtt”

 

– jelentette Doležal azzal, hogy a nyomtatványban fel kell tüntetni a 2019-es és a 2020-as év bevételeit hónapokra lebontva, és ez alapján fogják kiszámolni, hogy mekkora segítségre pályázhat a kérvényező.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!