Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő a reménység előtti megpróbáltatásként jellemezte a szombaton kezdődő kijárási tilalmat. Egyúttal örömét fejezte ki, hogy minden koalíciós párt egyetértett az intézkedéseket bevezetését illetően.

 

Matovič emlékeztetett, hogy hónapokig arról beszélt, hogy országos tesztelések nélkül nem lesz megoldás, mint a lockdown. Mint mondta, hogy a mostani országos leállás komoly megpróbáltatást jelent, de már látni a fényt az alagút végén, a reményt pedig a vakcinák jelentik.

 

„Ez a megoldás nem az én javaslatom volt, mert én mindent megtettem, hogy elkerüljük ezt a helyzetet“

 

 hirdetes_300x300  

mondta a kormányfő a lockdownnal kapcsolatban. Elmondta, hogy a kormány hétfői üléséről távozott, mert ő egész idő alatt azt akarta elkerülni, hogy az emberek ne legyenek bezárva az ünnepek alatt.

 

Kijelentette, hétfőn felszólította Richard Sulík (SaS) gazdasági minisztert, hogy terjessze be a közbeszerzésekről szóló törvény módosítását, amivel azonnal antigénteszteket lehetett volna vásárolni rendkívüli helyzetekben. Emlékeztetett, hogy de ember országos tesztelést akart rendezni, de nem volt elég antigénteszt, Sulík pedig késlekedett a megvásárlással.

 

Azzal kapcsolatban, hogy Zuzana Čaputová államfő súlyosnak nevezte a jelenlegi járványhelyzetet azt mondta, hogy az államfő októberben megpróbálta szabotálni az országos tesztelést.

 

Sulík sem úszta meg kemény kritika nélkül:

 

„Több százan fognak hamarosan naponta meghalni csak azért, mert nem tudtunk elég antigéntesztet vásárolni, és nem voltunk képesek a megfelelő lépéssel kirukkolni”

 

fogalmazott.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.