Nyitókép: procare.sk

 

Az ingyenes antigéntesztelésre kialakított mobil mintavételi helyek zárva lesznek az ünnepek alatt (december 24–26.) – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője.

 

„A legkorábbi lehetőség az ingyenes tesztelésre a legközelebbi munkanapon lesz azokon a mintavételi pontokon, amelyeknek a frissített listája folyamatosan elérhető az egészségügyi tárca weboldalán”

 

– pontosított a szóvivő.

 hirdetes_300x300  

 

A PCR-tesztelés az ünnepek idején is működni fog.

 

„Mivel a kapacitások teljes mértékben leterheltek, ezért mindenkit arra kérünk, hogy az ünnepnapokon ezeket a mintavételi helyeket csak és kizárólag azok látogassák, akik rizikós országból tértek haza vagy tüneteket produkálnak”

 

– tette hozzá Eliášová.

 

Szenteste az alábbi mintavételi helyek fognak működni: Kassa, Nagymihály, Eperjes, Poprád és Trencsén. December 26-án a besztercebányai, alsókubini, lévai, nyitrai, érsekújvári, eperjesi, szakolcai, trencséni, királyhelmeci, zsolnai és garamszentkereszti mintavételi helyek lesznek nyitva.

 

Marek Krajčí egészségügyi miniszter továbbra is arra kéri az embereket, hogy a karácsonyi ünnepek alatt tartsák be az óvintézkedéseket.

 

„A maszkviselés, távolságtartás és az alapos kézhigiéna az ábécéje a saját és a hozzátartozóink egészségének védelme érdekében”

 

– hangsúlyozta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!