Nyitókép: TASR (Pavel Neubauer)

 

A matematika érettségi nem lesz kötelező, továbbra is választható marad – mondta a TASR-nek Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter hozzátéve, hogy jelentős módon támogatni fogják a tantárgyat.

 

„A matematika egy általános nyelv, mivel minden országban megértik és tudnak számolni. Tehát olyasvalami, ami összeköt minket, másrészt hozzájárul a pénzügyi műveltség megszerzéséhez és felkészít az életre”

 

– jegyezte meg a tárcavezető. Gröhling szerint a matematika azért is fontos, hogy az emberek tudják kiszámolni a fizetésüket, tudják mi az a bruttó bér, tudjanak hitelt felvenni és kiszámítani a kamatokat.

 hirdetes_300x300  

 

„Amikor arról beszélnek, hogy a matematika érettségi megoldja a pénzügyi műveltség problémáját, akkor azt kell, hogy mondjam, ez nem igaz. Nekünk azt is meg kell néznünk, hogy miként oktatják a matematikát, milyen módszereket használnak, és milyen tankönyvekből tanítanak”

 

– jegyezte meg a miniszter.

 

Állítása szerint a helyzetet az sem oldaná meg, ha egy órával emelnék az óraszámot matematikából. A miniszter szerint azt lenne fontos megnézni, hogy miként képezik a tanárokat, ezenkívül fontosak a tankönyvek, és hogy milyen stílusban oktatják a matematikát.

 

A kötelező matematika érettségi kérdését 2019-ben a Martina Lubyová (SNS) vezette oktatásügyi tárca vetette fel. A tárca akkoriban azt állította, hogy a főiskolák és a munkaadók minőségibb tudást várnak el matematika terén a középiskolai végzősöktől.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!