Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A koronavírus okozta helyzet tarthatatlan az országban, a kórházak az összeomlás szélén állnak, ezért az SaS párt támogatja az óvintézkedések szigorítását.

 

A koalíciós párt szerint csak az olyan szigorú és népszerűtlen óvintézkedések, mint a síközpontok bezárása, jelentik a helyes utat ennek az igényes időszaknak a legyőzéséhez. A tábori kórház létesítése szintén jó megoldás lenne – tájékoztatta a TASR-t Ondrej Šprlák, az SaS szóvivője.

 

 hirdetes_300x300  

„Amennyiben azon szabályok alapján járnánk el, amelyeket már novemberben is bemutattunk, akkor automatikusan a fekete sávban lennénk, ami hat kivételt leszámítva teljes kijárási tilalmat jelentene. Mindez azt jelentené, hogy tilosak lennének a szentmisék, csak a temetések lennének engedélyezve maximum hat fő számára. Hasonlóképpen korlátozások vonatkoznának a szálláshelyekre is”

 

– konstatálta Jana Bittó Cigániková, az egészségügyi bizottság elnöke.

 

Richard Sulík, az SaS elnöke ismét kihangsúlyozta, ahol rosszabb a helyzet, ott szigorítani kell a szabályokon, ahol jobb, ott enyhíteni.

 

„Mivel a kérésünk ellenére sem fogadtak el regionális óvintézkedéseket, ezért most már egész Szlovákiában rossz a helyzet”

 

– jegyezte meg Sulík, majd hozzátette: ismételten felszólítják a lakosokat arra, hogy viselkedjenek felelősségteljesen és mértéktartóan az újévi ünnepségek során.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.