Nyitókép: istockphoto

 

A mentősöket 1 463 esethez riasztották szilveszter éjszakáján – tájékoztatta a TASR-t Alena Krčová, az Egészségügyi Mentőszolgálat Irányító Központjának szóvivője, aki azt is hozzátette, hogy a mentősöket leggyakrabb vérnyomásproblémák, akut hasfájás és légzési nehézségek miatt riasztották.

 

A szóvivő elmondása szerint a pirotechnikai eszközökkel való szakszerűtlen bánásmód 12 esetben okozott sérülést, ebből a mentősöknek hat alkalommal a Besztercebányai kerületben kellett ellátniuk sérülteket.

 

 hirdetes_810x300  

„A legfiatalabb páciens egy 9 éves fiú volt az Eperjesi kerületből, akinek a szemébe dobták a petárdát. A fiút ellátták a mentősök, de kórházba kellett szállítani”

 

– kommentálta Krčová.

 

A szóvivő szerint pozitívumként értékelendő, hogy az előző szilveszterrel összehasonlítva idén kevesebb személyt kellett ellátni a pirotechnikai eszközök okozta sérülések miatt. Tavaly 27 személy szenvedett sérülést.

 

A mentők szilveszteri riasztásának gyakori okai közé tartozik az alkoholmérgezés is. Ezzel összefüggésben a mentősök 33 személynek segítettek, ebből 6 gyerek volt.

 

„Az Eperjesi kerületben durván berúgott egy 12 éves gyerek, akit az egészségügyi állapotára való tekintettel kórházba kellett szállítani”

 

– mondta Krčová, majd hozzátette, hogy a tavalyi évhez képest szintén csökkent az alkoholmérgezések száma, hiszen akkor 57 személyt kellett ellátniuk ezzel a problémával.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!