Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

A Szlovákiai Ügyészek Tanácsa a január 4-ei, hétfői rendkívüli ülésén fogja a két jelöltből kiválasztani azt, aki indulhat a speciális ügyészi poszt megszerzéséért. A parlamenti képviselők január 26-án fogják megválasztani az új speciális ügyészt.

 

A speciális ügyészi posztra a Szlovákiai Ügyészek Tanácsa a két jelölt közül – Peter Kysel és Ján Šanta – egyet fog kiválasztani.

 

 hirdetes_810x300  

A Szlovákiai Ügyészek Tanácsa a meghívott vendégek részvételével fogja meghallgatni a jelölteket. Amíg Kysel december 18-án jelentette be, hogy indul a speciális ügyészi poszt megszerzéséért, addig Šanta csak a napokban döntött úgy, hogy jelölteti magát.

 

„Úgy döntöttem az elmúlt napokban, hogy indulni fogok a speciális ügyészi poszt megszerzéséért, ugyanis rengeteg ügyész javasolt engem a pozíció betöltésére a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészeként, mivel a hivatal megalapítása, azaz 2004. szeptember 1-je óta dolgozom a hivatalban. Ez azt jelenti, hogy a szakmai életemnek több mint a felét ennél a hivatalnál töltöttem“

 

– mondta a TASR-nek Šanta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.