Nyitókép forrása: radioexpres.sk

 

A belügyminisztériumnak ki kéne függesztenie a fekete zászlót a rendőrség épületeire a nemrég elhunyt Milan Lučanský volt országos főkapitány iránit tiszteletből – szólította fel a belügyi tárcát a Smer és Lučanský özvegye.

 

A belügyminisztérium szerint azonban ehhez nem adottak a törvényi keretek. Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter a Facebookon azt írta,

 

„Tekintettel arra, hogy a hivatalos gyásznap kihirdetése az eset körülményei miatt nem teljesülnek a törvényi feltételek, a belügyminisztérium nem rendelte el a fekete zászlók kifüggesztését az állami épület homlokzatain. A rendőrség tagjai természetesen tisztelettel megemlékezhetnek Milan Lučanskýról az Országos Rendőr-főkapitányság épületében, ahol elhelyeztük a részvétkönyvet, egyúttal lehetőségük van gyertyagyújtással kifejezni részvétüket minden rendőrőrsön”

 

fogalmazott Mikulec. A Smer és Lučanský özvegyének felszólítása kapcsán megjegyezte:

 hirdetes_300x300  

 

„Nagyon sajnálom Lučanská veszteségét, de felesleges támadásba bocsátkozott a tények figyelmen kívül hagyásával. (…) Lučanský ellen súlyos vádakat hoztak fel, kétrendbeli csúszópénz elfogadása miatt, az összegek nagysága félmillió euró körülire tehető. (…) Szomorú, hogy a legközelebbi hozzátartozói megszólalásaiból politikai indíttatást és hátteret olvashatunk ki”

 

írta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.