Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Az oktatási tárca tájékoztatása szerint a jövő héten még nem ülhetnek vissza a diákok az iskolapadba. Az 1-4-es, alsótagozatos évfolyamok is csak január 18-án kezdenek az iskolákban, az idősebb diákok pedig leghamarabb január 25-én csatlakozhatnak a közvetlen oktatáshoz.

 

Január 4-étől az óvodák az eddig fenntartott rezsimben működnek tovább: vagy nem működnek, vagy csak a kritikus infrastruktúrában dolgozó szülők gyerekeit fogadják, illetve azokét, akik igazolni tudják, hogy munkájuk nem végezhető otthonról. Az alap- és középiskolák számára január 10-ig marad a szünet.

 

Január 11-től folytatódik a tanítás, de csak távoktatás formájában. Az óvodák maradnak a fentebb említett korlátozott rezsimben. A minisztérium arra kéri a fenntartókat, hogy a napköziket elsősorban az egészségügyben dolgozó szülők gyermekeinek tartsák fenn, illetve a kritikus infrastruktúrában dolgozók gyerekeinek. Január 11. és 18. között  a járvány idején érvényes gyermekgondozási támogatás (pandemická OČR) igényelhető. A minisztérium az iskolák alkalmazottainak általános tesztelését javasolja.

 

 hirdetes_300x300  

Január 18-ától az óvodák kapui ismét megnyílhatnak minden gyerek előtt, újraindul a közvetlen oktatás az alapiskolák alsótagozatos évfolyamaiban és a speciális iskolákban. A minisztérium az iskola fenntartóinak azt javasolja, hogy ismét teszteljék le az alkalmazottakat és a szülőket is. Január 18. után a szülők ismét zsinórban 5 napnyi hiányzást igazolhatnak a gyermeküknek. Szükség esetén így a diák akár otthon is maradhat a lockdown végéig.

 

Az alapiskolák felsőtagozatos évfolyamai és a közpiksolások maradnak távoktatáson.

 

A lockdown (tervezett) január 24-i lejárta után az óvodák és az alapiskolák alsótagozatai standard rezsimben működhetnek tovább. A Közegészségügyi Hivatal döntésétől függően a felsőtagozatosok is visszatérhetnek majd az iskolapadba, ahogy a középiskolások is, ám mindkét esetben előírhatják a diákok és az alkalmazottak tesztelését.

 

Épp az iskolai tesztelések miatt a korábban január 8-10-re beharangozott országos tesztelést január 22-24-re halasztották.

 

A minisztérium azonban kiemelte, hogy ezek a határidők előzetes tervek, amelyek a járványhelyzet alakulásától függnek, ráadásul helyi szintén a Regionális Közegészségügyi Hivatal is felülírhatja őket.

 

DRŽME SI PALCE, ABY SME SA VIDELI ČOSKORO V ŠKOLE
Ako to bude vyzerať v najbližších dňoch v školách:
?Od 4. januára…

Közzétette: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR – 2021. január 4., hétfő

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!