Nyitókép: TASR

 

Hétfőtől beoltathatják magukat a szociális intézmények alkalmazottai és a szociális terepmunkások. Hat oltóközpont közül egyet választhatnak – tájékoztatott az egészségügyi tárca kommunikációs osztálya.

 

A tárca január 2-án a korona.gov.sk honlapon tette közzé az összes egészségügyi alkalmazott oltásához szükséges online regisztrációs formanyomtatványt.

 

 hirdetes_810x300  

Az egészségügyi minisztérium szerint a védőoltás beadásánál azok az alkalmazottak élveznek elsőbbséget, akik COVID-19 megbetegedést diagnosztizálnak, gyógyítanak, illetve a koronavírusos páciensekről gondoskodnak. A regisztrációval azonban azok a személyek is élhetnek, akik közvetve vagy közvetlenül vesznek részt a betegek gondozásában.

 

Tehát ide tartoznak olyan orvosi vagy nem orvosi egészségügyi szakterületen tevékenykedő diákok is, akik a tanulmányaik során páciensekkel kerülnek kapcsoltba; ezenkívül azoknak a vállalatoknak az alkalmazottai is ide sorolhatók, akik takarítói szolgáltatást végeznek a kórházakban.

 

A másik, az oltás szempontjából elsőbbséget élvező csoportba a szociális otthonokban dolgozó alkalmazottak, illetve a szociális terepmunkások tartoznak.

 

Oltóközpontok a nyitrai, besztercebányai, kassai és három pozsonyi (főrévi, kramárei, pozsonyligetfalui) kórházban találhatók. Az egészségügyi tárca tájékoztatása szerint január 10-e után fokozatosan, további 25 helyszínnel fogják bővíteni az oltóközpontok listáját.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!