Nyitókép: Dano Veselský

 

A Pozsonyi Egyetemi Kórházban (UNB) december 27-től január 4-ig 2 838 személyt oltottak be COVID-19 ellen – tájékoztatott Eva Kliská, az UNB szóvivője.

 

Az UNB három kórházban végzi az oltást – Főréven, Kramáren és a pozsonyligetfalui Szent Cirill és Metód Kórházban.

 

 hirdetes_810x300  

„A Pozsonyi Egyetemi kórházon kívül a Nemzeti Onkológiai Intézet, a Gyermekbetegségek Nemzeti Központjának, a Szív- és Érrendszeri Betegségek Nemzeti Intézetének, az Irgalmas Testvérek Egyetemi Kórház és Rendelőintézet, a malackai kórház, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal, valamint a kritikus infrastruktúrának az alkalmazottait is mi oltjuk be”

 

– jelentette ki Renáta Vandriaková, az UNB igazgatója.

 

A szóvivő szerint a négy oltóközpont közül az UNB volt az egyik, amelyikben a kezdetektől elérhető volt az a regisztrációs nyomtatvány, amin keresztül naponta 200 dolgozó jelentkezett az oltásra.

 

A nyomtatvány a korona.gov.sk honlapon érhető el az egészségügyi dolgozók számára. A kórház az online formanyomtatványon jelentkezőkön kívül azokat az egészségügyi alkalmazottakat is beoltja, akiket az online regisztráció előtt egy belső listán keresztül jelentettek be az oltásra.

 

Az UNB-be már a negyedik adag vakcinaszállítmány érkezett meg, így összesen 14 252 oltóanyagot kaptak. Az UNB kórházaiban továbbra is folytatódik az oltás, a tervek szerint a későbbiekben naponta 1 500 személyt szeretnének beoltani.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!