Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

A pozsonyi Kramáre kórházban jogtalanul, soron kívül kapott koronavírus elleni oltást az egykori kiváló teniszezőnő, Dominika Cibulková. A hírek szerint férjét, Michal Navarát is beoltották. A kórház azt állítja, hogy az oltásra jogosultak jegyzékébe az egyik alkalmazott vette fel őket. A hírt először a Dennik N közölte.

 

A kórház vezetősége áthelyezte az illető alkalmazottat. Eredetileg, a korlátozott vakcinamennyiség miatt kizárólag az egészségügyi dolgozók, a kritikus infrastruktúra alkalmazottai és más, frontvonalban lévő alkalmazottak kaphatják meg az oltást a vakcinázás első fázisában. Cibulková és férje egyik kategóriába sem tartozik.

 

A kórház igazgatónője szerint nem az egész intézmény, hanem az egyik alkalmazott hibázott. Egyben elutasítottak minden kivételezést azokkal szemben, akik nem szerepelnek az oltási terv által meghatározott csoportokban.

 

 hirdetes_300x300  

Cibulkováék nem csak az egészségügyi dolgozókat előzték meg az oltással. Az oltási terv második fázisában kapnának vakcinát a 65 év felettiek és a krónikus betegséggel küzdők, a harmadik fázisban a pedagógusok és a marginalizált közösségek, és csak a negyedi fázisban kapna oltást mindenki más. A jelenlegi kilátások szerint Cibulková és férje a többi  szlovák állampolgárral együtt csak valamikor tavasz végén, nyár elején kaphatta volna meg a vakcinát.

 

Az már csak hab a tortán, hogy Cibulkoá korábban nagyban propagálta a homeopátiát, ráadásul hivatalos állandó lakhelye Dubajban van, és nem Szlovákiában fizet adót.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.