Nyitókép: TASR

 

A RapiGen antigéntesztek megvásárlásáért az egészségügyi minisztérium és Igor Matovič (OĽANO) kormányfő a felelős – jelentette ki kedden Richard Sulík (SaS) miniszterelnök-helyettes és gazdasági miniszter.

 

Sulík egyúttal üdvözli, hogy az antigénteszt-vásárlást a főügyészség is megvizsgálja. A kormányfő hétfőn (január 11.) ismét bírálta a gazdasági minisztériumot az antigéntesztek beszerzésével kapcsolatban.

 

 hirdetes_810x300  

Katarína Matejková, a gazdasági tárca szóvivőjének elmondása szerint 2020 októberében egy olyan bizottság döntött a RapiGen tesztek megvásárlásáról, amelynek kilenc tagja közül öt az egészségügyi minisztériumot és az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatalt (ŠÚKL) képviselte. A tesztek beszerzéséhez pedig az összes tag írásbeli beleegyezését adta.

 

A szóvivő egyúttal azt is hozzátette, hogy azért került sor gyenge minőségű tesztek megvásárlására, mert az egészségügyi minisztérium rosszul írta meg a megbízást. Matejková elmondása szerint a megfelelően megírt, szigorúbb megbízást 17 nap után, ötödszörre küldte el az egészségügyi tárca.

 

Matejková arra is emlékeztetett, hogy a tesztek beszerzési eljárásába bevonták a Transparency Internationalt és az Állítsuk meg a korrupciót nonprofit szervezeteket, de ők sem találtak hibát.

 

„Mindenki döntse el maga, hogy ki és milyen mértékben felelős az aktuális szlovákiai helyzetért”

 

– tette hozzá Sulík.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!