Nyitókép: Facebook/Ozbrojené sily FB

 

A negatív teszteredményt nem csak a „kék” tanúsítvánnyal lehet igazolni. A polgárok a mobil mintavételi pontokon az egészségügyi minisztérium honlapjáról letöltött dokumentumot (Potvrdenie o vykonaní testu) is aláírathatják – közölte a tárca kommunikációs osztálya.

 

„Amennyiben a laboratórium, a mobil mintavételi hely vagy az egészségügyi ellátást nyújtó szolgáltató naponta jelenti a tesztelést a Regionális Közegészségügyi Hivatalnak, a polgárok számára érvényes lesz az igazolt dokumentum a tesztelésről”

 

– írja a tárca közleményében.

 hirdetes_810x300  

 

A kormány február 7-ig hosszabbította meg a kijárási tilalmat. Január 27-től február 2-ig több kivétel érvényesítéséhez is szükség lesz olyan negatív PCR- vagy antigéntesztre, amelyet január 18. után végeztek el. A rosszabb helyzetben lévő 37 járásban február 3-tól 7-ig január 27. után elvégzett tesztet kell majd felmutatni.

 

Negatív teszt nélkül nem lehet majd például munkába, postára, benzinkútra, újságoshoz, optikába, bankba, biztosítóba, autó- és kerékpárszervizbe, valamint a természetbe menni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.