Január 25-én és 26-án is érvényben lesz a kijárási korlátozás - Körkép.sk
Ráhel, Csenge
  • HUF: 388.84
  • USD: 1.08
  • -2 °C
  • 2 °C
Belföld

Január 25-én és 26-án is érvényben lesz a kijárási korlátozás

A kormány ezen a döntésen kívül a kijárási korlátozás alóli kivételeket is bővítette.

Nyitókép: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

 

Január 25-én és 26-án is érvényben lesz a kijárási korlátozás – döntött szerdai ülésén a kormány. Ezt követően február 7-ig fog tartani a kijárási korlátozás.

 

A kormány ezen a döntésen kívül a kijárási korlátozás alóli kivételeket is bővítette. Ennek értelmében január 27-től a járásukon belül azok a személyek is kimehetnek a természetbe (sportolni), akiknek az egészségi állapotuk nem engedi meg azt, hogy részt vegyenek a tesztelésen. Rajtuk kívül a közepesen nehéz, illetve a nehéz mentális sérüléssel küzdő személyek, valamint az autisták is kimehetnek a természetbe.

 

SJE Nyílt nap

A kijárási korlátozás alól kivételt fognak képezni azok a személyek is, akiknek munkamegbeszélésen, illetve munkaszerződés-kötésen kell részt venniük. Viszont ezeknek a személyeknek is fel kell tudniuk mutatni negatív koronavírus-tesztet (elvégezve január 18-tól), a koronavírus leküzdéséről szóló igazolást, vagy egy igazolást arról, hogy megkapták a koronavírus elleni vakcina második adagját.

 

Ezenkívül kivételt élveznek azok a személyek is, akik három éves korig kisgyermekkel mennek ki a lakhelyüktől legfeljebb 1 000 méteres távolságba.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket