Nyitókép: HN/Marek Marko

 

Andrej Danko, a parlamenten kívüli SNS elnöke találkozót kért Igor Matovič kormányfőtől az orosz koronavírus elleni vakcina beszerzésével kapcsolatban.

 

A nemzetiek vezére szerint eljöhet az az idő, amikor a nyugati vakcinamennyiség nem lesz elegendő, és szükség lesz a keleti vakcinára is. Danko állítása szerint a „számtalan kapcsolatának“ köszönhetően, amit a múltban kiépített, tudna segíteni az orosz vakcina beszerzésében.

 

 hirdetes_300x300  

 „Jó pár telefonbeszélgetésen vagyok túl azzal a miniszterrel, aki közvetlenül felelős a Sputnik vakcináért. Olyan információim vannak, amelyek segíthetnek, de elsősorban olyan információim vannak, amelyek biztosíthatják Szlovákia számára a Sputnik vakcinát“

 

– konstatálta Danko.

 

A pártelnök rámutatott arra, hogy az Európai Bizottság nem vonja meg az egyes tagállamoktól a vakcina kiválasztásának jogát; eszerint jár el a kétmillió orosz vakcinát beszerző Magyarország is.

 

„Láthatjuk, hogy a nyugati vakcina nem lesz elegendő. Eljöhet még az az idő, amikor kénytelenek leszünk keletről vakcinát vásárolni. Én segítő kezet tudok nyújtani ezeknek a szolgáltatásoknak a közvetítésében. Kérlek, emelkedjetek felül mindenen és fogadjatok engem“

 

– kérte Danko.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!