Nyitókép: Faceook (Igor Matovič)

 

A Nyitrai járás egyes településein összesítve közel háromnegyedével esett vissza a Covid-19 fertőzöttek száma. Mindez alig 17 nap alatt sikerült. Az aktuális eredményeket Igor Matovič kormányfő tette közzé:

 

Kép forrása: Igor Matovič Fb-oldala

 

Míg január első hetében járási szinten 2,18 százalék volt a pozitivitási ráta a lakosság körében, rá egy hétre ez a szám 1,05 százalékra csökkent, a harmadik körös tesztelés végére pedig egyenesen 0,74 százalékra csökkent.

 

 hirdetes_810x300  

Három fordulós antigénteszteléssel így nagyban sikerült megfékezni a vírus terjedését, és több mint  1500 fertőzöttet sikerült kivonniuk a rendszerből.

 

Igor Matovič kormányfő úgy fogalmazott, hogy

 

„17 nap közös akarattal 70 százalékkal szorítottuk vissza a fertőzött személyek számát. Van, amikor elég, hogy valaki meggyújtsa a tüzet. Gratulálok, Marek Hattas.”

 

Nyitrán az elmúlt heteken kritikussá vált a járványhelyzet. A kórházak már nem győzték az új betegek befogadását, ezért sürgősen lépni kellett. Marek Hattas polgármester kérésére így több körös, kötelező tesztelést vezettek be a város és a környező települések lakossága számára.

 

Az eredmény biztató.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.