Nyitókép: SITA/Braňo Bibel

 

A két jelölt, Peter Kovařík és Štefan Hamran meghallgatása után a parlament védelmi bizottsága Peter Kovaříkot javasolta az országos rendőrfőkapitányi poszt betöltésére.

 

A bizottságból tizen Kovaříkot, hatan Hamrant támogatták. Mindkét esetben egy bizottsági tag nem szavazott, a többiek pedig tartózkodtak. Juraj Krúpa (OĽaNO), a bizottság elnökének elmondása szerint a szavazás szoros volt, ebből is látszik, hogy a koalíción belül nem volt egyezség az új rendőrfőkapitány nevét illetően.

 

 hirdetes_810x300  

Kovařík 2020 szeptemberétől tölti be ideiglenesen az országos rendőrfőkapitányi posztot.

 

Az új rendőrfőkapitányt Roman Mikulec belügyminiszter nevezi ki.

 

Mikulec e hét végéig dönt az új rendőrfőkapitányról

 

A belügyminiszter e hét végéig fog dönteni arról, hogy kinevezi-e Peter Kovaříkot országos rendőrfőkapitánynak. Mint mondta, figyelembe fogja venni a parlament védelmi bizottságának javaslatát.

 

„Én mindkét jelöltet minőséginek tartom. Mindkettőnek megvannak a saját pozitívumai és negatívumai egyaránt, és mindkettőnek meg lenne a saját hozadéka is. A döntésemet szeretném átértékelni“

 

– mondta Mikulec az újságíróknak.

 

A miniszter nem akarja elhúzni a döntést, de szeretné áttanulmányozni azokat a javaslatokat és koncepciókat, amelyeket a jelöltek a bizottság előtt mutattak be.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!