Nyitókép: youtube

 

Holényi Gergő, Nagymegyer városának fiatal, 35 éves polgármestere is beoltatta magát a koronavírus elleni oltóanyaggal. A Dunaszerdahelyi járás az ország legfertőzöttebb járása jelenleg. A pozitivitási ráta 3,31 százalék.

 

Az országban jelenleg a kritikus infrastruktúrába tartozó személyek, az egészségügyi dolgozók, a 85, illetve 75 év felettiek jogosultak oltóanyagra.

 

A többieknek várniuk kell. Holényinak mégis sikerült beoltatnia magát. Mégpedig legálisan. Mint mondja, mások iránti felelősségből, az előírás megsértése nélkül.

 hirdetes_810x300  

 

A vakcinára ugyanis a mintavételi pontok működtetésére vonatkozó szabályozás ad lehetőséget. Annak 7-es pontja  múlt hét óta lehetővé teszi a mintavételi pontokon, tehát a frontvonalban dolgozó személyzet beoltását is. Mégpedig annak érdekében, hogy maradjon elég ember, aki a mintavételi helyeken dolgozni tud. Nagymegyeren a múlt héten működtetett 7-ből már csak 5 mintavételi helyet tudnak megnyitni a sok fertőzött miatt.

 

A Körkép.sk Holényi Gergőt kérdezte.

 

A Körkép.sk úgy értesült, hogy Ön is beoltatta magát a koronavírus elleni oltóanyaggal. Meg tudja ezt nekünk erősíteni?

 

Igen.

 

Hogy sikerült szert tennie az oltóanyagra: jelenleg csak meghatározott csoportok kaphatják meg?

 

Mivel Nagymegyer megkapta a mobil mintavételi pont státuszát, és tudunk teszteket csinálni, így én magam is aktívan kiveszem a részem a tevékenységből az egyes mintavételi helyeken. Ezért beoltattam magamat és minden kollégámnak ugyanezt ajánlottam. Arra biztatva őket, hogy regisztráljanak.

 

Mit jelent ez pontosan?

 

A Dunaszerdahelyi járás országos első jelenleg. A mintavételi helyeken dolgozók ott vannak a frontvonalban. Vállaltam a próbababa szerepét, hogy a többi kollégának is elmondhassam, nincs mellékhatása a vakcinának.

 

Milyen üzenete van ön szerint egy ilyen lépésnek a Nagymegyeriekre nézve? Nem tekintik majd előzködésnek?

 

Bízom benne, hogy pozitív. A városháza 8 személyt vett fel a mintavételi pontokra. Célunk ugyanis, hogy minél több embert le tudjunk tesztelni. Ők is mind beoltatják magukat. Fontos, hogy a tesztelésnél segédkezők egészségét is védjük.

 

Múlt héten hét mintavételi pont működött a városban, de most hétvégén már csak ötöt tudunk megnyitni, mert sokan megfertőződtek. Az oltás így felelős döntés.

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, ülés, asztal és belső tér
A város egyik mintavételi helyszíne. Kép: Nagymegyer város Fb-oldala

 

Ön pontosan milyen munkát végez a mintavételi helyeken?

 

Mindenes vagyok. Ha kell, logisztikát csinálok, ha kell, csepegtetek, ha épp arra van szükség, akkor adminisztratív munkát végzek.

 

Felelős vezetőként döntöttem a beoltás mellett. A környékünkön négy település polgármestere is vírusos. Nekik az alpolgármesterre, hivatalvezetőre kellett bízniuk a tesztelés megszervezését.

 

Volt olyan mintavételi pontunk, ahol 7 személyből 5 megfertőződött, és a maradék kettő is épp megy tesztre. Izsapon a közösségi központ sem működik sajnos, mert mindenki koronavírusos.

 

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.