Nyitókép: TASR

 

Februárban 210 ezer koronavírus elleni vakcina érkezik az AstraZenecától Szlovákiába. Az első adag február 7-én, vasárnap érkezik – tájékoztatott Marek Krajčí egészségügyi miniszter, hozzátéve, hogy az időseket nagy valószínűséggel nem ezzel a vakcinával fogják oltani.

 

Kevesebb vakcina érkezik

 

 hirdetes_810x300  

A miniszter megjegyezte, hogy kevesebb vakcina érkezik, mint amennyi az EU által leszerződött mennyiségben szerepel, ez ugyanis 360 ezer adag lett volna.

 

„Az Európai Bizottság nyomást fog gyakorolni a vállalatra annak érdekében, hogy teljesítse az ígéretét. Meglátjuk, hogyan alakul“

 

– mondta Krajčí, aki azt is megjegyezte, hogy a brit vállalat vakcinája a fiatalabbak számára ajánlott.

 

„A vakcinát eddig 55 év alatti személyeken tesztelték, jó eredménnyel. Néhány ország azon gondolkodik, hogy az AstraZeneca vakcináját nem fogják használni az idősebb korosztály beoltására, és én is hasonló véleményen vagyok. Ha megérkezik az oltóanyag, minden bizonnyal megnyitjuk a következő oltási fázist“

 

– mondta a miniszter.

 

Növekszik az oltóközpontok száma

 

Krajčí azt is elmondta, hogy 66 kórházban 37 oltóközpontban végzik az oltást. Ehhez a jövő hét folyamán további 15 csatlakozik, így 52 oltóközpont fog a rendelkezésre állni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!