Nyitókép: TASR

 

A dunaszerdahelyi kórházban arra számítanak, hogy a kedvezőtlen járványügyi helyzetre való tekintettel hétvégén a 88, fertőzöttek részére fenntartott férőhely betelik. Az elmúlt két napban 24 koronavírusos beteg került a dunaszerdahelyi kórház Covid-osztályára, így a munkahét végére összesen 79 covidos beteg szorult ellátásra – tájékoztatott Tomáš Král, a kórházat üzemeltető Svet zdravia szóvivője.

 

A szóvivő elmondása szerint négy ágy lélegeztetőgéppel van felszerelve, míg a többi ágynál közvetlen oxigénellátás biztosított. A nehezebb lefolyású betegségeknél magas nyomású oxigénterápiát alkalmaznak, ezért az osztályon növelték az oxigénterápiához szükséges gyógyászati oxigénkészleteket.

 

 hirdetes_300x300  

A Svet zdravia hálózat kórházaiban jelenleg 640 koronavírusos pácienst kezelnek, ebből 56-an válságos állapotban vannak és lélegeztetőgépre szorulnak. Tizenhárom kórházban összesen 892 ágyat tartanak fent a koronavírus-fertőzöttek részére, ebből 61-nél lélegeztetőgép is biztosított. A legtöbb covidos beteget a galántai (117) kórházban ápolják, ezt követi a dunaszerdahelyi (79), a nagymihályi (67) és az iglói (62).

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!