Nyitókép: Facebook/Záhradkárstvo Dráb

 

Szigorú járványellenes óvintézkedések mellett február 8-tól, hétfőtől megnyithatnak a kertészetek és a ruhajavítók – tájékoztatott Daša Račková, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

 

A négy napnál tovább tartó engedélyezett sporteseményeken az ún. buborék szabályait kell betartani. Ez azt jelenti, hogy minden résztvevőnek a rendezvény kezdetekor negatív PCR-teszttel kell rendelkeznie, ami nem lehet régebbi 24 óránál. A rendezvény helyszínét csak akkor lehet elhagyni, ha a résztvevőknek 12 óránál nem régebbi PCR- vagy antigénteszt-eredményük lesz.

 

 hirdetes_300x300  

A higiénikusok felhívják a figyelmet arra, hogy a rendezvény alatt a buborék tagaji közül senki sem kerülhet kapcsolatba olyan személlyel, aki nem tartozik a buborékba, a rendezvényt pedig legkésőbb 24 órával a kezdetet előtt be kell jelenteni az illetékes Regionális Közegészségügyi Hivatalnál.

 

Egyúttal engedélyezik azoknak a telephelyeknek a működését, amelyek helyet biztosítanak az ilyen jellegű rendezvények megszervezésének. Ezek a telephelyek (stadionok, csarnokok, uszodák) csak ilyen sportrendezvényeknek biztosíthatnak szolgáltatást, a nyilvánosság számára tilos.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!