Nyitókép: SITA/Tomáš Somr

 

Szlovákiában gyors oltási tempóval kezdődött a februári hónap, jövő héten pedig 75 ezer ember beoltását tervezzük – jelentette ki Marek Krajčí egészségügyi miniszter a trencséni oltóközpont meglátogatásakor. A miniszter hozzátette: pénteken (február 5.) elfogyott az összes oltóanyag, ami december és január folyamán érkezett az országba.

 

„Meg kell változtatnunk az oltási stratégiát, tekintettel az új, fertőzőbb vírusmutáció terjedésére. Ez a variáns elsősorban a középkorúakra veszélyes, de a gyerekeknél is jelentkeznek a fertőzés tünetei. Ezért úgy döntöttünk, hogy előnyben fogjuk részesíteni a tanárokat, és a következő héten azokat a pedagógusokat fogjuk beoltani, akik tanítani fogják a gyerekeinket”

 

– jelentette ki Krajčí.

 hirdetes_300x300  

 

A trencséni kórház a várossal együttműködve egynapos akciót szervezett, melynek célja, hogy a lehető legtöbb 75 év feletti személyt beoltsa a Trencséni kerületben. Az akció során azokat a személyeket oltják be, akik a www.korona.gov.sk honlapon megtalálható formanyomtatványán keresztül regisztráltak.

 

Tomáš Janík, a kórház igazgatójának tájékoztatása szerint a városi sportcsarnokban felépített oltóközpontban tíz oltóhelyiség került kialakításra, ahol a kórház 70 alkalmazottja dolgozik. Szombaton 12.00 óráig több mint 670 vakcinát adtak be.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!