Nyitókép forrása: sme.sk

 

Több mint 140 ezer diák tért vissza az iskolákba – jelentette ki szerdán a kormányülés után Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter azzal, hogy szerinte ez a szám nőni fog. Elmondása szerint az iskolák 28 százaléka, vagyis 1975 intézmény nyitott újra. A legjobb helyzetben az alapiskolák vannak, ahol február 8-tól az osztályok 40 százaléka újra látogatható.

 

Több mint 144 ezer gyerek térhetett vissza az iskolapadokba, Grörhling arra számít, hogy ez a szám fokozatosan növekedni fog, de a helyzetet követni fogják és hetente újraértékelik az egészségügyi minisztertől kapott információk alapján.

 

A miniszter elmondta, hogy már ezen a hétvégén elkezdődhet a pedagógusok és iskolai alkalmazottak oltása. A vakcinahiány miatt egyelőre hétvégente, fokozatosan oltják be az érintetteket.

 

 hirdetes_300x300  

Az oktatási tárcának már rendelkezésére áll 40 adag AstraZeneca oltás, amelyet az 55 év alatti iskolai alkalmazottaknak szánnak. Gröhling szerint a vakcinázás tempóját úgy szabják meg, hogy a szeptemberben az új iskolai év gond nélkül indulhasson el.

 

HNonline.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!