Nyitókép: SME (illusztrációs felvétel)

 

Hurghadából repült haza, és jelenleg a nyitrai kórházban fekszik az a személy, akinél fennáll a gyanú, hogy a koronavírus dél-afrikai mutációjával fertőzött.

 

Marek Krajči egészségügyi miniszter tegnap azt mondta, hogy egyelőre nem tudják megerősíteni, hogy valóban a dél-afrikai mutáció van-e a beteg szervezetében. Egyelőre a vizsgálati eredményekre várnak.

 

A hatóság mindenesetre már kapcsolatba lépett az egyiptomi gép többi utasával is.

 hirdetes_300x300  

 

Az Érsekújvári járásból származó férfi múlt hét óta fekszik a nyitrai kórházban.

 

Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője elmondta, hogy az illető hazaérkezésekor az előírásoknak megfelelően járt el. Azaz regisztrálta magát a korona.gov.sk weoldalon, majd házi izolációba ment. Ezt követően pozitív teszteredményt produkált. Legközelebbi hozzátartozóit a hatóság felkereste, akik szintén házi karanténba kerültek. Tesztelésük eredményeit vizsgálják, a pozitív eredmények szintén további vizsgálat alá kerülnek.

 

A szóvivő elmondta, hogy egyes állampolgárok Zanzibárra utaznak ezekben a napokban, ahol jelenleg nincs szükség koronavírus-tesztre. Arra kér azonban mindenkit, hogy az új vírusmutációk felbukkanása kapcsán mindenki gondolja meg az utazást. A hatóságok jelen helyzetben egyáltalán nem ajánlják a külföldi nyaralást.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.