Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

Lucia Ďuriš Nicholsonová EP-képviselő távozik az SaS-ből – tájékoztatott csütörtökön a közösségi oldalán.

 

Az SaS-es politikus azután döntött a pártból való kilépés mellett, miután az uniós forrássokkal kapcsolatos sajtótájékoztatójával feszültséget generált a koalícióban.

 

 hirdetes_300x300  

Ďuriš Nicholsonová Veronika Remišová (Za ľudí) beruházásokért, regionális fejlesztésekért és digitalizálásért felelős miniszterrel került konfliktusba, miután az SaS-es EP-képviselő hétfői sajtótájékoztatón azt állította, hogy Szlovákia egymilliárd euró összegű uniós támogatástól esett el, mert 2020 végéig nem került sor a pénzcsomag átcsoportosítására.

 

A pártból való távozása után EP-képviselői posztját továbbra is be fogja tölteni.

 

„Úgy döntöttem, hogy távozom az SaS pártból. Az általam kirobbantott ügy problémákat okozott a pártnak, és tovább mélyítette a kormánykoalícióban uralkodó feszültséget. Mivel rosszul választottam meg a sajtótájékoztató formáját, ezért az egész úgy hatott, mintha frontális támadást intéztem volna Veronika Remišová ellen, amit nagyon sajnálok. Politikusként tudom, hogy a forma sokszor fontosabb, mint a tartalom”

 

– írta a bejegyzésben.

 

Elmondása szerint a sajtótájékoztatója témáját azért nem beszélte meg személyesen Remišovával, mert a felhasználatlan milliókról csak később szerzett tudomást. Másrészt úgy gondolja, hogy a koalíción belüli kapcsolatok nem mindig épülnek a hatékony együttműködésre és a barátságos kommunikációra.

 

Az európai parlamenti képviselő továbbra is együtt fog működni a kormánnyal, és konkrét javaslatokat fog benyújtani az ország szociális helyzetének javításával kapcsolatban.

 

Ďuriš Nicholsonová bízik abban, hogy a választói nem azt fogják gondolni, hogy gyávaságból távozik a pártból. Mit mondta, a távozásával beismerte politikai felelősségvállalását.

 

„Drukkolok az SaS-nek és az egész kormánynak ebben a nehéz harcban”

 

– tette hozzá.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!