Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Új koronavírus-mutáció jelenlétét erősítették meg kutatók. A B.1.258-as mutáció nem csak fertőzőképesebb, de alattomosabb is: nehezebben ismeri fel a szervezetünk immunrendszere, és bizonyos esetekben képes „elrejtőzni” azon személyek antitestjei elől is, akik korábban már átestek a fertőzésen.

 

A virological.org tudományos portálon megjelent tanulmány szerint nem csak közvetlen veszélyessége miatt akarnak foglalkozni a variánssal a kutatók, hanem azért is, mert olyan mutációk mentek végbe ebben a törzsben (is), amelyek képesek kompenzálni más, a vírus fertőzőképességének csökkentését előidéző mutációkat. Más szavakkal: segíthet pontosan beazonosítani azokat a változásokat, amelyek segítségével a vírus képes fokozottabban alkalmazkodni és elkerülni az immunválaszt. Lényegében ez az egyetlen pozitívum, amit a mutáció megjelenése kapcsán kijelenthetünk.

 

A tudományon túl azonban a vírus-megjelenések egyéb komoly következményei is vannak. Németország szigorította a belépési feltételeket a Szlovákiából érkezők számára, konkrétan a megjelent koronavírus-mutációk miatt. A Robert Koch Intézeten olvasható információ szerint

 

 hirdetes_300x300  

Németország azon országok közé sorolta Szlovákiát, amelyekben veszélyes koronavírus-mutációk terjednek.

 

Ennek értelmében vasárnaptól Szlovákiából érkező személyek nem léphetnek be Németország területére, a korlátozás a légi, vasúti és autóbuszforgalomra egyaránt vonatkozik. Kivételt csak a német állampolgárok és a Németországban életvitelszerűen élő külföldiek képeznek. A személyautó-forgalom korlátozására még csak most készítik elő a rendeletet. 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.