Nyitókép: TASR

 

A megkérdezett polgároknak csaknem a negyede egyszer használja a szájmaszkot, vagy szigorúan csak az ajánlott időszakban viseli. A válaszadók 5%-a korlátlanul hordja a szájmaszkot és a reszpirátort is, míg a válaszadók 1%-a beismerte, hogy egyáltalán nem takarja el sem az orrát, sem a száját – derült ki a Nielsen Admosphere Slovakia ügynökség felméréséből.

 

„A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 24%-a csak egyszer használja a szájmaszkot, a további 26% pedig egy nap többször felveszi mielőtt sterilizálja vagy kidobja. Érdekes, hogy az egyszer használatos szájmaszkokat nagyobb mértékben viselik a nők, mint a férfiak”

 

– mondta Marek Zámečník a kutatási ügynökségtől.

 hirdetes_300x300  

 

A válaszadók további 20%-a egész nap viseli ugyanazt a szájmaszkot, míg a 24%-uk napokig ugyanazt az arcmaszkot hordja. A megkérdezetteknek csak kis százaléka (5%) hordja hosszú távon a szájmaszkját, nem törődve annak sterilizációjával vagy egy új szájmaszk vásárlásával. A válaszadóknak mindössze az 1%-a nyilatkozta azt, hogy egyáltalán nem takarja el semmilyen eszközzel az arcát és a száját.

 

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók kétharmadának legfeljebb tíz darab tartalék szájmaszkja vagy más védőfelszerelése van otthon, míg a 34%-nak ennél is több tartaléka van.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.