Nyitókép: SITA

 

Richard Sulík, az SaS pártelnöke nem zárta ki, hogy Lucia Ďuriš Nicholsonová EP-képviselő visszatér a pártba. Igor Matovič kormányfő támadásait személyeskedőnek és sokszor meglepőnek nevezte. Mindezt a TA3 Politikában c. vitaműsorában mondta el.

 

Sulík szerint Ďuriš Nicholsonová hiányozni fog a pártnak, de a távozását nem tartja tragédiának.

 

 hirdetes_810x300  

„Én nem égetek hidakat”

 

– hangsúlyozta a gazdasági miniszter. Egyúttal hozzátette, hogy a koalícióban zajló aktuális konfliktusok többsége konstruktív, amelyek előbbre viszik az országot.

 

„Az ország most először van válságos helyzetben, így természetes, hogy különböző vélemények és viták alakulnak ki, azonban nem kell mindent drámaian felfogni”

 

– tette hozzá Sulík, aki szerint a kormány minden tőle telhetőt megtesz.

 

Mindezek ellenére úgy véli, hogy a kormányfő személyeskedő támadásokat indít ellene. Sulík szerint Igor Matovičnak a francia Le Monde napilapnak adott nyilatkozata „tiszta szégyen” volt. Matovič ugyanis azt mondta, hogy a fertőzöttek száma azért indult rohamos növekedésnek Szlovákiában, mert Sulík nem biztosította be időben az antigénteszteket, és normális körülmények között már nem ülne a miniszteri székben. Sulíkot az is meglepte, amikor a kormányfő emberek halálával vádolt meg őt.

 

„Ilyen mértékű személyes támadásokra nem számítottam”

 

– konstatálta Sulík.

 

Szorgalmazni fogja a kisboltok megnyitását

 

A gazdasági miniszter a TA3 műsorában azt is megerősítette, hogy Matovič ellenállása ellenére szorgalmazni fogja a kisboltok megnyitását.

 

„Én amellett vagyok, hogy megnyissuk a kisboltokat“

 

– mondta Sulík, aki el tudja képzelni, hogy a vásárlás egyik alapfeltétele a hét napnál nem régebbi koronavírusteszt legyen.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.