Nyitókép: Jaroslav Novák/TASR

 

Változatlan körülmények között továbbra is őrizetben marad Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitány.

 

A Speciális Büntetőbíróság besztercebányai előkészítő eljárásának bírója kedden nem tett eleget a gyanúsított szabadlábra helyezési kérelmének. A döntés nem jogerős.

 

 hirdetes_300x300  

Marek Para, a gyanúsított védőügyvédjének tájékoztatása szerint ügyfele panaszt nyújtott be a döntés ellen, így az ügyben a Legfelsőbb Bíróság fog dönteni.

 

Gašpar a tanúk esetleges befolyása és a bűncselekmények folytatása miatt marad őrizetben. Para szerint a kollúziós fogság keretén belül a védencének lehetetlenné tették a kapcsolattartást a családjával, beleértve a látogatásokat és a telefonhívást is. Mivel szerintük ez nem számít mindennapos korlátozásnak, ezért kérték a fogva tartás okának megváltoztatását.

 

Para szerint az ügyfele racionális természetének köszönhetően jól viseli a fogságot, viszont az izolációja extrém méreteket ölt. Gašpar nem az Igazságügyi Rendészet és a Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar hozzáállásra panaszkodik, hanem az ügyészére, aki egyöntetűen nyomáskeltés céljából használja a kollúziós fogságot.

 

Gašpart tavaly a Tisztítótűz akció keretében vették őrizetbe, jelenleg bűnözői csoport támogatásával, hivatali jogkörrel való visszaéléssel és korrupcióval gyanúsítják.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!