Nyitókép: hnonlines.k

 

Míg az első hétvégén csupán 14 oltóponton fogadták a koronavírus elleni oltásra jelentkező pedagógusokat, addig a második hétvégén már 36 ponton várják őket. Az Oktatásügyi Minisztérium ezen felül lehetővé teszi, hogy a felsőtagozatos tanárok is bejelentkezzenek „beugrónak”.

 

Míg múlt héten csak a legnagyobb kórházakban volt lehetőségük a tanároknak beoltatni magukat, addig ezen a hétvégén már 36 helyszínen várják majd azokat az óvópedagógusokat, alsótagozatos tanítókat és a középiskolák végzőseit oktató tanárokat, akik eddig még nem kaptak oltást.

 

Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter köszönetét fejezte ki a kórházaknak és az önkormányzatoknak is, amiért sikerült 22-vel növelni az oltóközpontok számát.

 

 hirdetes_300x300  

„Ez azt jelenti, hogy a tanároknak (…) nem kell annyit utazniuk”

 

nyilatkozta Gröhling.

 

Hol várják oltásra a pedagógusokat?

 

Besztercebánya (Banská Bystrica), Bártfa (Bardejov), Bajmóc (Bojnice), Pozsony (Bratislava), Breznóbánya (Brezno), Csaca (Čadca), Dénesdtorcsmisérd (Dunajská Lužná), Dunaszerdahely (Dunajská Streda), Galánta (Galanta), Homonna (Humenné), Komárom (Komárno), Kassa (Košice), Léva (Levice), Liptószentmiklós (Liptovský Mikuláš), Nagymihály (Michalovce), Miava (Myjava), Simony (Partizánske), Vágbeszterce (Považská Bystrica), Eperjes (Prešov), Rimaszombat (Rimavská Sobota), Rozsnyó (Rožňava), Szakolca (Skalica), Szinna (Snina), Igló (Spišská Nová Ves), Ólubló (Stará Ľubovňa), Felsővízköz (Svidník), Nagytapolcsány (Topoľčany), Tóketerebes (Trebišov), Nagyszombat (Trnava), Trsztena (Trstená), Varannó (Vranov), Garamszentkereszt (Žiar nad Hronom) és Zsolna (Žilina).

 

Több az oltóanyag is

 

Gröhling beszámolója szerint megnövelték az oltóanyagmennyiséget is. A mostani és az azt követő hétvégére 24600 adag oltóanyag áll majd rendelkezésre. A feltételek változatlanok maradtak. Továbbra is csak azok a pedagógusok jelentkezhetnek be, akik óvodában, alsótagozaton, iskolai klubban, speciális iskolában dolgoznak. Az egészségkárosodott diákoknak létrehozott középiskolák tanárai is jelentkezhetnek, ahogy megkaphatják az oltást a gyakorlati felkészítők (praktická škola), egészségügyi középiskolák és a középiskolák végzős diákjait oktató pedagógusok is.

 

Miután a későbbiekben előkészítik a felsőtagozatos tanárok oltását is, Gröhling tárgyal az egészségügyi miniszterrel azon alkalmazottak listájának bővítéséről, akik kaphatnak oltást az első fázisban. Ez jelenleg annyit jelent, hogy a felsőtagozatos tanárok bejelentkezhetnek ún. beugrónak, tehát olyan pedagógustársaik helyett, akik bár regisztráltak, végül mégsem tudnak elmenni az oltásra. Közülük azok jelentkezhetnek be, akik jelenleg is jelenléti oktatást biztosítanak helyettesítőként vagy 5+1-es csoportokat oktatóként.

 

A pontos időpontokat a több mint 24600 pedagógus beoltására a csütörtöki nap folyamán teszik közzé. Ezt követően a minisztérium e-mailben értesíti az igazgatókat a részletekről.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!