Nyitókép: TASR/Lukáš Grinaj

 

Az oktatásügyi miniszter az érdeklődésre való tekintettel lehetővé tette az összes pedagógusi alkalmazott számára a koronavírus-oltásra való jelentkezést.

 

Az első fázisban már nemcsak az óvónőknek és az alapiskolák alsó tagozatos pedagógusainak lesz lehetőségük az oltásra, hanem a pedagógusi alkalmazottaknak is, vagyis az alapiskola felső tagozatos tanárainak, valamint a középiskolákban és az oktatási létesítményekben dolgozó pedagógusoknak.

 

 hirdetes_810x300  

Branslav Gröhling oktatásügyi miniszter megjegyezte, hogy a pedagógusi alkalmazott kategóriába beletartoznak a nevelők, a pedagógusi asszisztensek, a speciális pedagógusok, valamint a kollégiumok pedagógusi alkalmazottai. Az oltás első fázisában továbbra is legfeljebb 55 éves (beleértve az 55. életévet is) korig jelentkezhetnek a pedagógusok.

 

A https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-vactination-teacher-18-55.html  honlapon közzétett formanyomtatványon keresztül az óvodák és a speciális óvodák pedagógusi alkalmazottai, az alapiskolák és a speciális alapiskolák pedagógusi alkalmazottai, az egészségügyileg hátrányos helyzetű gyermekek számára fenntartott középiskolák pedagógusi alkalmazottai, a gyakorlati iskolák és szakmunkásképzők pedagógusi alkalmazottai, a középiskolák és az oktatási létesítményekben dolgozó pedagógusi alkalmazottak, valamint a speciális oktatási intézmények alkalmazottai (diagnosztikai központ, gyógyító-oktató szanatórium, reedukációs központ) jelentkezhetnek az oltásra.

 

Február 21-re és 26-ra az alábbi oltóközpontokban vannak még szabad helyek: Besztercebánya, Bártfa, Bajmóc, Pozsony, Dunaszerdahely, Galánta, Homonna, Komárom, Kassa, Léva, Liptószentmiklós, Nagymihály, Miava, Vágbeszterce, Eperjes, Rimszombat, Rozsnyó, Szinna, Igló, Ólubló, Felsővízköz, Nagytapolcsány, Tőketerebes, Nagyszombat, Varannó, Garamszentkereszt.

 

Gröhling szerint az 56 év feletti pedagógusok oltására jelenleg nincsenek szabad időpontok. Mint mondta, abban a pillanatban, ahogy elindítják az 56 év feletti alkalmazottak oltását, tájékoztatni fognak.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.