Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

„Nem  foglalkozott egész életében menedzseléssel, ezért sok hibát követ el” – mondta Richard Sulík, az SaS elnöke Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszterről a köztévé 5 perc múlva 12 című műsorában, ahol Denisa Saková (Hlas) parlamenti képviselővel vitázott.

 

Sulík kijelentette, nincs meggyőződve arról, hogy Krajčí képes ellátni miniszteri feladatát.

 

„De van lehetőség a pótlására, tudok néhány erős nevet”

 

fogalmazott, de részleteket nem árult el, arra hivatkozva, hogy Krajčíval szembeni konkrét kritikáit négyszemközt beszéli meg. (Megjegyezzük, ez tipikus politikai reakció, Sulík anélkül támadja Krajčít, hogy konkrétumokban kellene állást foglalnia. Ilyen volt például a kijárási tilalom eltörlésének kérdése – a szerk. megj.).

 hirdetes_300x300  

 

Azt a gazdasági miniszter is elismerte, hogy Krajčínak nagyon nehéz dolga van a jelenlegi helyzetben.

 

Sulík elismételte, hogy Matovičnak át kellene adnia a járvány kezelésének hatáskörét másnak, és ebben egyetért Zuzana Čaputová kormányfővel.

 

Sulík szerint a járásokat külön kellene kezelni. Úgy véli, Szlovákia nem egyetlen nagy gócpont, ezért a különböző helyzetben lévő járásokra más szabályokat kellene bevezetni. Arra utalt, hogy át kellene dolgozni a covid-automatát. Mivel az már nem nagyon lehet szigorúbb, nyilván enyhébb feltételeket szabna.

 

Nem teljesen elzárkózó az orosz vakcinával szemben

 

A Szputnyik V vakcina kapcsán elmondta, hogy meggyőződése, hogy Matovič nem reklámfogásként dobta be a kétmillió orosz vakcina témáját, hanem keresi a megoldást a jelenlegi súlyos járványhelyzetre.

 

Ezzel reagált Denisa Saková szavaira, aki szerint a kormány katasztrofálisan kezelte a járványhelyzetet, a mostani orosz vakcina körüli vita pedig csak reklámfogás.

 

Sulík a Szputnyik V engedélyeztetése kapcsán azt mondta, hogy az oltóanyagot megvizsgálhatja és biztonságosságát megállapíthatja a Szlovák Gyógyszerfelügyelet is. A magyarországi engedélyeztetés kapcsán felvetette, hogy ott politikai nyomásra kapott engedélyt, ezért arra nem alapozna. A megjegyzésre a műsorvezető emlékeztette, hogy ugyanezek a vádak felmerültek a Pfizer és a Moderna kapcsán is, miszerint Brüsszel gyakorolt nyomást az EMA-ra a nyugati vakcinák engedélyeztetése érdekében.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!